Historie

OSP is opgericht in 1990 onder de naam Uniteam BV. De focus lag aanvankelijk op softwareontwikkeling in de programmeertalen C en C++ op Unix-platformen.

UNIX en trainingen

Naast softwareontwikkeling heeft OSP een diepgaande kennis opgebouwd op het gebied van UNIX. De groeiende vraag naar het effectief en efficiënt inrichten van UNIX-systemen en -netwerken leidde tot een nieuwe dienst: systeembeheer. Daarnaast begon OSP trainingen te geven op het gebied van systeem- en netwerkbeheer. Al snel kon OSP de grote vraag naar educatieve diensten amper bijbenen en bleek ook hier uitbreiding noodzakelijk. Educatie maakt nu een belangrijk onderdeel uit van de dienstverlening.

Mission critical en high availability

Eind jaren negentig concentreerde OSP zich steeds meer op mission critical systemen. Dit was het werkterrein waarin OSP uitblonk en de meeste mogelijkheden zag voor de toekomst. OSP heeft inmiddels vele HA clusters voor klanten ontworpen, geïmplementeerd en aan audits onderworpen.

Van Uniteam naar OSP

Een naamswijziging lag voor de hand toen 'Uniteam' inmiddels al niet meer helemaal de lading dekte. De geboorte van 'Open Solution Providers' (OSP) werd in 1995 een feit. OSP is de handelsnaam van Uniteam B.V. en is onderdeel van de Multigroep holding.

Gedurende de jaren nam het aantal medewerkers gestaag toe. Het kantoorpand in Huizen was niet meer toereikend. In 1996 werd het huidige pand in Diemen betrokken dat in 2002 is gemoderniseerd en in 2007 verder werd uitgebreid.

Partners

Door de jaren heen bracht OSP vele projecten succesvol ten einde. Vanuit de hieruit ontstane klantrelaties werd OSP steeds vaker betrokken in projecten waar andere specifieke kennis gewenst was. Vanuit de gedachte "schoenmaker hou je bij je leest" hebben we diverse partners met hun eigen specialisatie om ons heen verzameld. Inmiddels werken we al een aantal jaren, zeer succesvol, met dit model.

Lees meer over onze partners >>