// klant case

Amsterdam UMC
Backup platform

Amsterdam UMC dokters
"De veiligheid van onze data is enorm vergroot terwijl onze beheertaken met 90% zijn afgenomen."
Wim Teunissen
ICT Beheerder
5/5
De uitdaging

We konden de veiligheid van onze data niet meer 100% garanderen.
We hadden inmiddels 3 niet-geïntegreerde backup-oplossingen in gebruik. En door de verouderde technologie en beperkte capaciteit van de oplossingen werden backup-windows niet meer gehaald en konden data niet veilig gearchiveerd worden.
De operationele druk op onze 4 beheerders was zo hoog dat we moeite hadden de omgeving op peil te houden. En inmiddels werden we steeds bewuster van de dreiging van ransomware door hacks bij collega ziekenhuizen.

De oplossing

We hebben gekozen voor een centraal backup platform van Rubrik met scale-out object storage van Cloudian.
De hyper-converged clusters zijn geïnstalleerd over twee locaties plus een uitwijklocatie.
OSP heeft ons geholpen met het detailontwerp, implementatie en de migratie van onze backup-processen.
We hebben de samenwerking, kennis en flexibiliteit van de OSP consultants als zeer prettig ervaren. Onverwachte zaken tijdens het implementatie-traject werden adequaat en geruisloos opgelost.

Het resultaat

De beheerslast rond de backup is met 90% afgenomen en de taken zijn zo versimpeld dat hiervoor minder specialistische kennis nodig is. Een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk dashboard heeft ertoe bijgedragen dat we de beheertaken konden onderbrengen bij de algemene beheerorganisatie.
We hoeven nu geen data meer uit te sluiten van de backup en backup-windows worden weer gehaald. Gebruikers zijn tevreden omdat herstel van bestanden veel sneller verloopt.

Amsterdam UMC Logo
Categorie:
backup