// Kan mijn opslag efficiënter en goedkoper?

Data Storage oplossingen

// waarom Hybrid Storage

cloud integratie is de norm

Door de toename van intelligente dingen (IOT) zal data geen vaste plek meer hebben. Data is straks overal en nergens. Een deel zal in de cloud staan of op sensoren in de edge.  AWS heeft met S3 (Simple Storage Service) een standaard gezet voor hardware onafhankelijke opslag op basis object storage. Deze storage service is een doorslaand succes en de technologie heeft daarmee zijn weg gevonden naar hardware en software fabrikanten die een de S3 API gebruiken om de data op te slaan en te benaderen. Maar ook moderne file storage platformen kunnen naar keuze geïnstalleerd worden op lokale servers of in de cloud.  
Uw storage platform wordt hybride en gedistribueerd (federated).

Uw data is ongestructureerd

Volgens IDC is 80% van de data binnen organisaties ongestructureerde data. En de hoeveelheid groeit met circa 70% per jaar.
Opslag, beveiliging en archivering is een grote uitdaging.

Ongeveer de helft van alle organisaties gebruikt hiervoor tape. Dit is een betrouwbare en goedkope oplossing. Het moderne alternatief voor tape is (hybrid-)object-storage.  Door data te archiveren als ‘objecten’ en ze te voorzien van metadata, zorgt het voor oneindige schaalbaarheid, real-time zoekmogelijkheden, snel terughalen van bestanden en lage beheerskosten. 

Hoeveel van uw data is ongestructureerd volgens IDC?

80%
// wanneer kiest u voor

Object Storage

Object Storage biedt in veel gevallen een efficient alternatief voor dure storage oplossingen: bijvoorbeeld aanvullend op hyper-converged backup appliances, Storage-as-a-Service, Media and Entertainment files, NAS File tiering, File synch and share, Big Data/Machine Data opslag of S3 compatibel opslag voor VMWare.

// welke oplossingen biedt OSP

Cloudian Object Storage

Een (hybride) object-storage-oplossing die leverbaar is als (hyper-converged) appliance of als software die in uw datacenter of uw private cloud draait. Met de native S3-API kan uw data in public cloud-opslag gekoppeld worden. Zo wordt schaalbaarheid en redundantie verder uitgebreid. HyperStore is een perfect opslagmedium voor uw back-up kopieën (bijv. Rubrik of Veritas). Maar het is ook geschikt voor grote archieven. De oplossing biedt functies voor bescherming tegen ransomware (Object Lock) en slimme beheertools. Met  (HyperIQ) voegt u real-time bewaking van de infra en analyse van gebruikers-gedrag toe om bijv. te voldoen aan privacy-eisen (GDPR, AVG).

lees verder over Cloudian Hyperstore
// wanneer kiest u voor

Scale-Out File/NAS

Scale-out uw NAS is een logisch alternatief voor traditionele oplossingen omdat de fysieke beperkingen en zich opstapelende complexiteit van scale-up oplossingen worden uitgewist. U kunt letterlijk met miljarden schalen bestanden opschalen zonder impact op uw beheer. De zichtbaarheid en toegankelijkheid van uw bestanden wordt verhoogd omdat elk verbonden knooppunt alle bestanden kan zien die in het cluster zijn opgeslagen. Tegelijkertijd bespaart het kostbare datacenter-ruimte.  

// welke oplossingen biedt OSP

Qumulo Scale-out NAS

Qumulo levert bestandsopslag voor veeleisende omgevingen. Het bestandssysteem is ontworpen om om miljarden kleine en grote bestanden op te slaan en veeleisende workloads te ondersteunen. Vooral sectoren zoals media en entertainment, research computing, gezondheidszorg, telecom, hoger onderwijs, overheidssectoren vinden toepasbare use-cases. lees verder over Qumulo Scale-out NAS
Private Cloud Storage
Wilt u een lokale storage-as-a-service dienst op voor verschillende bedrijfsonderdelen of applicaties met gescheiden data-omgevingen en quality-of-service? Neemt contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Persistent Storage voor containers

Container applications vragen flexibele cloud-native-storage. Traditionele opslag loopt vaak vast op dynamische provisioning, beheer en schaalbaarheid, terwijl specifiek gebouwde container-storage oplossingen uitdagingen heeft met security en duurzaamheid.
Cloudian Hyperstore on-prem S3-storage for Red Hat OpenShift levert een kant-en-klare en onbeperkt schaalbare oplossing vanuit uw eigen datacenter.

Ook Qumulo heeft zijn file system ontsloten voor Kubernetes stateful applicaties. De Container Storage Interface (CSI),  ondersteunt storage request and storage services zoals volume provisioning, lees en schrijf, and backup. 

Wilt u meer weten over persistent storage en statefull applicaties, neem dan contact op met OSP

// verder inlezen in de materie?

download een paper

Cloudian Hyperstore Architectuur Overzicht

whitepaper technical guide

Data Sheet Qumulo file based data

datasheet Qumulo File Store

data Sheet vergelijking kosten public cloud storage v lokale objectstore

datasheet kostenvergelijking

// klaar voor de volgende stap

Contact

Wil je een gesprek met een van onze specialisten over data beveiliging, beheer en opslag; bel naar +31 (0)20 4950 222
of vul het contactformulier in

    Mail ons

    Uw email-adres wordt niet gepubliceerd/gedeeld.