// IT automatiseert zichzelf

Automation

// waarom automation

Dynamischer workloads

IT Operations verschuift focus van de infrastructuur naar van workloads en data-pipelines. Applicaties zijn steeds vaker cloud-native apps met een microservice architectuur gebaseerd op containers. Deze worden in DEVOPS stijl geassembleerd in CI/CD pipelines en landen op programmeerbare cloud infrastructuren en Kubernetes mgt en runtime omgevingen. Omdat workloads en data-pipelines zeer dynamisch zijn automatiseert IT-Ops de activiteiten.  Het data center wordt Software Defined

Software-Defined-Storage verlaagt drempels

Storage kan voor bedrijven een complexe IT-asset zijn. Niet zelden is de data-infrastructuur een versplinterd landschap met verschillende opslagtechnologie en verzuilde oplossingen. De ene oplossing heeft capaciteit over, de andere kampt met tekorten en kan de groei van data niet aan. Het beheer is lastig en u haalt niet het maximale uit uw investering.

Een Software-Defined-Storage (SDS) strategie is een steeds populairder antwoord op deze problematiek. Traditionele storage-infrastructuren zijn gebouwd vanuit een hardware-oriëntatie. Intelligentie en functionaliteit bevindt zich in het besturingssysteem van de leverancier. Door introductie van software defined storage wordt u onafhankelijk van de hardware. Uw opslagcapaciteit wordt toegevoegd aan een centrale storage-pool. U kunt daarmee de capaciteit beter benutten en de kosten verlagen. En het wordt eenvoudiger om extra capaciteit toe te voegen en nieuwe storage-technologie te integreren. 

// Software defined storage

Use cases

Er zijn veel leveranciers met Software-Defined-Storage-oplossingen in de markt. Soms nog enigszins beperkt tot bepaalde hardware of data-services, maar deze kunnen toch een opstap zijn naar een bedrijfsbrede flexibele storage-infrastructuur:

Ontwikkeld vanuit een hardware oriëntatie, maar met aanvullende SDS-functionaliteit waarmee vaak data-services van dezelfde leverancier gekoppeld kun worden.
Met deze oplossingen kunnen data-services van verschillende leveranciers gekoppeld kunnen worden aan de storage. Maar deze oplossing kunnen geen storage toewijzen buiten het cluster.

Data-services van alle SAN-/NAS-, DAS-, Hyperconverged en hybride installaties kunnen gekoppeld worden. Data kan afhankelijk van het gebruik automatisch en dynamisch geplaatst worden naar de geschikte opslagcapaciteit (Hot and Cold placement)

// Versneld naar de cloud

Container Attached Storage

Moderne applicaties worden autonome microservices die in de cloud draaien. Kubernetes maakt de applicaties onafhankelijk van hardware. Dit is identiek aan wat Software-Defined-Storage doet voor de storage-hardware.

Kubernetes ondersteunt verschillende storage en file systemen, maar ook Container Attached Storage. Dit is software waarin microservice storage-controlers zijn opgenomen. Traditionele storage-oplossingen zijn vaak niet optimaal voor de statefull workloads van containers vanwege hun implementatie op basis van virtual machines. De Container Attached Storage gedraagt zichzelf overigens ook als een container.

De combinatie van Software-Defined-Storage en Kubernetes maakt het dus gemakkelijker om applicaties naar de Cloud te verplaatsen. U maakt uw applicaties hardware onafhankelijk, verhoogt de performance van applicaties en versnelt de ontwikkeling van nieuwe producten (Time-to-Market).

// unstructured data groei explodeert

Software voor Data Management

Door de explosieve groei van ongestructureerde data in uw data center, in de cloud en op allerlei apparaten (edge) ontstaat de noodzaak voor een consistente, systematische oplossing om inzicht te brengen in uw data, het terug te vinden en automatische te verplaatsen naar de juiste plek op het juiste moment. Hiermee voorkomt u onnodig gebruik van dure opslagmiddelen. 

 

Data Analytics | Dynamic Cloud Tiering | Data Migration | Data Replication

De oplossing van Komprise analyseert complexe datasets binnen vijftien minuten na implementatie. De software toont volledige informatie over het datagebruik binnen de organisatie. Dankzij de geavanceerde analytics engine kunnen gebruikers een gedetailleerde schatting maken van toekomstig datagebruik. Dat doet men op basis van patronen die tot vijftien jaar teruggaan. Beheerders kunnen zo effectieve capaciteitsplannen en gedetailleerde ROI-overzichten opstellen binnen een duidelijke en eenvoudige gebruiksinterface. Met deze analyses wordt data automatisch kosteneffectief opgeslagen. U houdt ebdrijfskritische informatie wordt op de NAS gehouden voor volledige en onmiddellijke beschikbaarheid. De koude data wordt daarentegen geplaatst op goedkopere (cloud) storage-media . Op deze manier eist deze data geen dure IT-middelen op

// automatiseer operations handwerk

Configuration Management

Ansible is een configuratiemanagementplatform waarmee storage, servers en netwerken kunnen worden geautomatiseerd. Wanneer u Ansible gebruikt om deze componenten te configureren, worden lastige handmatige taken herhaalbaar en minder foutgevoelig. Het automatiseren van de terugkerende en arbeidsintensieve taken is belangrijk voor de stroomlijning van de IT-afdeling. Daarmee is veel tijdwinst te behalen en worden data-diensten betrouwbaarder en goedkoper.
We ondersteunen de implementatie en inrichting van Ansible (Tower) en integratie in uw DevOps-processen.  

Voordelen van Ansible

Repeterende taken worden minder foutgevoelig

Doordat u herhaaldelijke taken automatiseert, zal de kans op fouten aanzienlijk verminderd worden en is er minder troubleshooting nodig.

Taken worden beter overdraagbaar

Een medewerker die blanco in een project stapt, kan het playbook inzien en hiermee aan de slag gaan. Het is eenvoudig in te zien wat er gaat gebeuren.

Agentless

Ansible is zowel platform- als device onafhankelijk. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden op nodes om ze te beheren. U hoeft alleen de Ansible-host in te richten.

Lage leercurve

Ansible maakt gebruik van YAML als taal voor de ‘Playbooks’ welke eenvoudig te leren is.

Integratie

Ansible heeft honderden modules om een breed scala aan integraties te ondersteunen, zoals AWS, Azure maar ook netwerkcomponenten.

// verder inlezen in de materie?

download een paper

Komprise Intelligent Data Management and analytics

White Paper Komprise Intelligent Data  mgt

Ansible Guide voor beginners

Biginners Guide Ansible Tower

Direct iemand spreken van OSP

+31 (0)20 4950 222

    Mail ons

    Uw email-adres wordt niet gepubliceerd/gedeeld.