Hoe beperk je de impact van een cyber incident?

OSP Consultancy

“De Threat Hunting module is dé reden om je Rubrik subscription te upgraden naar Enterprise Edition”

Het vinden van een infectie kan een tijdrovend proces zijn. Net als het vaststellen wat de beste backup files zijn om te herstellen. Oplossen van de infectie is één, voorkomen van her-infectie is minstens zo belangrijk

Marcel Hoek Senior Technical Consultant OSP

Incident containment

Er bestaat geen golden bullet om de impact van een cyber incident te voorkomen. Het bouwen van een digitale weerbaarheid begint bij de keuzes die u maakt in uw architectuur. Deze zijn leidend bij het implementeren van een onveranderbare backup (immutable backup) en intelligente software voor signalering, detectie, isolatie, restore.
En als u signalen krijgt van mogelijke infecties (Indicators Of Compromise) wilt u efficient uw data kunnen scannen naar besmettingshaarden. Bijvoorbeeld via YARA Rules, File Hashes of File patterns. Als u de besmettingshaard hebt gevonden wilt u zo snel mogelijk de juiste backup bestanden selecteren om de infectie op te heffen. En met de inzichten die u verkrijgt tijdens dit proces, maatregelen nemen om her-infectie te voorkomen.

In Rubrik release CDM 7.0 Enterprise Edition krijgt u naast Threat Hunting, de modules Sonar en Appflows geleverd voor respectievelijk Sensitive Data Discovery, classificatie en disaster recovery van kritische workloads op een uitwijklocatie. Dé reden voor een upgrade van uw Rubrik licentie

Vraag nu een demo aan?

Wilt u meer informatie, een demo of hulp bij het opstellen van de business case, neem dan contact op via onderstaande formulier.

    Mail ons

    Uw email-adres wordt niet gepubliceerd/gedeeld.

    oplossingen cloud data management

    Easytocloud