Wapen uzelf tegen ransomware!


// 21 juni is weer de OSP data-markt.

De strijd tegen ransomware is als een wapenwedloop en ‘zij’ houden zich niet aan regels dus staan altijd een stap voor. Hoe zorg je er dan toch voor dat het risico van ransomware acceptabel blijft? Dat is het thema van de midzomermarkt die OSP op 21 juni in Amstelveen organiseert. Enerzijds door de diverse presentaties, anderzijds door de onderlinge interactie, kunt u uzelf informeren over wat u zelf kunt doen om ransomware niet te laten winnen. Een markt is natuurlijk geen markt zonder etenskraampjes, van lunch tot diner is er van alles te proeven.

// Houd Ransomware buiten de deur!

Preventie is uiteraard de beste verdediging, maar je kunt niet alles ‘op slot’ zetten want dan wordt normaal werken onmogelijk. Net als bij ‘normale’ inbraakpreventie zijn er best practices en is er een scala aan tools beschikbaar. Maar ook de beste alarminstallatie wordt nutteloos als iemand per ongeluk een raam open laat staan. Gelukkig is er ook software die je helpt om die ‘open ramen’ voor ransomware te checken.

// Minimaliseer de gevolgen van een besmetting

Als je dan toch getroffen wordt is het zaak om een plan te hebben om zo snel mogelijk weer up & running te zijn. Om een recente backup te kunnen recoveren is het wel zaak dat je daar nog steeds over kunt beschikken. En het is ook handig om zeker te weten dat de bron van de besmetting niet weer mee terugkomt tijdens de recovery. Of dat je weet waar je moet beginnen, om te zorgen dat mission critical systemen weer kunnen draaien. Is het wel de bedoeling dat massa-encryptie van je fileserver ├╝berhaupt wordt toegestaan, of zou je liever eerder in willen grijpen?

// De impact van AI

Recent is er veel reuring rondom en aandacht voor de zegeningen die artificial intelligence brengt, maar ook de minder mooie kanten van AI komen langzaam aan het licht. AI geeft beide partijen in de wapenwedloop nieuwe mogelijkheden. Wat kan er allemaal op ons af komen?

// Programma

13:00 Lunch en registratie
14:00 Presentaties
17:30 Data- en foodmarkt

// Locatie

Het Mspace gebouw, Prof. W.H. Keesomlaan 12, 1183 DJ Amstelveen

    Ik meld me aan voor de Data-markt 2023 op 21 juni

    Ik vind het okay om berichten van OSP over evenementen te ontvangen

    Easytocloud